2017. okt 13.

TOP5 hétvégi program Glamour napok helyett

írta: hetvennyolcastroli
TOP5 hétvégi program Glamour napok helyett

Biztos vagy benne, hogy hó közepén valamelyik plázában a boltkórosok tömegnyomorában akarod lenullázni magadat? Biztos vagy benne, hogy a legjobb hétvégi programot a shoppingolás jelenti? Biztos vagy benne, hogy szükséged van még egy cipőre, még egy nadrágra, még egy parfümre vagy még egy táskára? Mi mutatunk öt budapesti programot, ami garantáltan nagyobb élményt nyújt, mint 20 százalékos kedvezményért verekedni a bevásárlóközpontban.

glamournapokk.jpg

1. Ha már vásárolsz, vedd a kézművest!

Termelői és kézműves piacot tartanak szombaton 10 és 17 óra között a GáRDEN-ben, az Andrássy úton. Őstermelők, vásározók lepik el az udvart, hogy szebbnél szebb, magas minőségű termékeikkel kápráztassanak el bennünket. Leszek házi mézek, diabetikus termékek, szörpök, lekvárok, bőrdíszművesek, fajátékok. Ha már mindenképpen vásárolni akarsz, inkább ide térj be. Hagyd a fast fashion-t és válaszd az egyedit!

2. Design hét

Most hétvégén is folytatódik a Design hét a fővárosban, melynek keretében többek között olyan látványos tárlatvezetésen is részt vehettek, mint A manufaktúrától a startupig című előadás, ahol a régi vállalkozási kihívásokat mutatják be és állítják szembe a mostaniakkal a Goldberger gyár 200 éves történetén keresztül. A fókusz a két világháború közötti marketing-kommunikáción lesz, de azt is megtudhatjátok, hogy mi kell egy sikeres design vállalkozás elindításához.

goldberger.jpg

3. Jazzy fesztivál a MOm Kulturális központban

Tíz éves fennállását ünnepli a Jazzy rádió, ezt pedig egy nagyszabású fesztivál keretei között teszik meg pénteken és szombaton a MOM-ban. Két napon keresztül neves hazai és külföldi jazz-előadók koncertjeit élvezhetjük. Itt lesz az Electro Deluxe, fellép Jeremie Coke és Thomas Faure is.

4. Kürtőskalács-fesztivál a Gesztenyésben

Október 13-15 között három napig ünnepelhetjük a kürtőskalácsot a Gesztenyés-kertben. A sok-sok finomság mellett koncertek, gyermekműsorok, pályázatok, kézműves vásár és mesterség-bemutatók is várják az érdeklődőket. A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készítenek majd rendhagyó kürtőskalácsokat is az ételintoleranciával élők számára, valamint a kísérletező kedvűek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket is kóstolhatnak.

kurtoskali.jpg

5. Kolbász és vonat. Mi kell még?

Elképesztő kolbászfesztivál vár mindenkit a Vasúttörténeti Parkban péntektől vasárnapig. Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a Disznótoros Kolbászfesztiválon sokféle minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkákkal találkozhatnak. A vendégek disznótoros sültekkel és falusi sült kolbásszal való kiszolgálásáról az ország legjobb kitelepülő vendéglátósai fognak gondoskodni. A Disznótoros sátorban a Horvátháza vendéglője várja a vendégeket, mindenféle disznótoros sültekkel és disznófeldolgozás bemutatóval. Este pedig, most kapaszkodjatok meg jön, a Fásy Mulató! Kihagyhatatlan, ugye?

Szólj hozzá

tipp program