2017. jún 30.

5 ok és 5 érdekesség, ami miatt nem szabad kihagynod a hétvégi Magyar Derbyt

írta: hetvennyolcastroli
5 ok és 5 érdekesség, ami miatt nem szabad kihagynod a hétvégi Magyar Derbyt

A Kincsem Parkban filmfesztivállal összekötött Magyar Derby lesz, ami a hazai lovassport legkiemelkedőbb eseményének számít. Szombaton az ügető legizgalmasabb futamait rendezik meg, vasárnap pedig galoppversenyekkel várják az érdeklődőket. Összegyűjtöttünk öt érdekességet és öt okot, ami miatt mindenképpen érdemes kilátogatni a lovira.

magyar-derby-4708.jpg

Tudtad?

1. Az első magyarországi derbyt Alagon rendezték, 1925 óta azonban Budapest ad otthont a legrangosabb hazai lóversenynek.
2. Az első európai derbyt 1780-ba rendezték meg Nagy-Britanniában.
3. A versenyen három éves lovak indulhatnak csak, a verseny úgymond koedukált, tehát kancák és mének is indulhatnak rajta.

overdose_bp_170628-1024x683.jpg
4. A derbyn csak azok az angol telivérek indulhatnak, amelyek szülei az Angliában vezetett telivér Méneskönyvben megtalálhatók
5. 2400 méteres távot tesznek meg, a célegyenes négyszáz méteres szakasza közvetlenül a nézőközönség előtt van, így testközelből lehet végigizgulni a döntő pillanatokat.

ugeto.jpg

Hogy miért menj ki a lovira hétvégén? Hát ezért:

1. A legrangosabb ügető és galopp versenyt, a legizgalmasabb futamokat, a legjobb hajtókat illetve zsokékat, és a legjobb lovakat láthatod a versenyen.
2. Derby csak egy van egy évben, ezért ha most lemaradsz, a következő hazai versenyre újabb egy évet kell várnod.
3. Ha láttad a moziban a Kincsem filmet és te is a hatása alá kerültél, most mindenképpen kint a helyed a lovin, ugyanis megelevenednek a film egyes jelenetei. Sétálhatunk a lóvásártér körüli forgatagban, találkozhatunk a színészekkel, akiktől nem csak azt kérdezhetjük meg, milyennek élték meg a Kincsem forgatását és hihetetlen sikerét, hanem akár közös képeket is készíthetünk velük.

kincsem.jpg
4. Lesz kalapverseny, ami igazi kuriózumnak számít. Az elegáns kiegészítők megidézik mindannyiunk számára a lóverseny hazai aranykorát. Ha pedig Te is kalapban érkezel, ajándékot kapsz.
5. Ha megéheznénk ínycsiklandó ételeket fogyaszthatunk majd, a gyerekekre pedig számos izgalmas és érdekes program vár. Lesz pónilovaglás, állatsimogató, de beleshetnek a kovácsműhely kulisszái mögé is.

sutakcsenge.jpg

+1: Suták Csenge zsoké esélyesként indul futamában a Magyar Derby megnyerésére. Ha elsőként ér lovával a célba, beírhatja magát a történelemkönyvekbe, ő lenne ugyanis az első női lovas a világon, aki derbyt nyer.

Szólj hozzá

program kincsempark