2017. jún 16.

5 dolog, amit a lezárt Szabadság hídon ki kell próbálnod

írta: hetvennyolcastroli
5 dolog, amit a lezárt Szabadság hídon ki kell próbálnod

Tavaly hatalmas sikere volt a külföldi mintán alapuló hídlezárásnak, ezért két héttel ezelőtt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes bejelentette: idén nyáron négy hétvégén ismét a gyalogosok lesz a budapesti Szabadság híd. Szombat hajnali négy és vasárnap éjfél között tehát négy alkalommal vehetik át az uralmat a gyalogosok a hídon, az első ilyen hétvége pedig most vár ránk. Épp ezért összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amit neked is ki kell próbálnod.

szabadsaghid_bevezeto.jpg

1. Piknikezz!

Mi kell egy jó piknikhez? Hűtőtáska tele minden finomsággal és egy pokróc, amire leheveredhetsz. Most mindezt nem a harmatos fűben, hanem a híd közepén teheted meg. Készülj szendviccsel, gyümölccsel, nasival, innivalóval, barátokkal és élvezd a különleges alkalmat. Ha még ennél is merészebb vagy, fogd meg a kis grillsütődet, egy adag faszenet, vásárolj be grillkolbászból, sajtból és szószokból és készítsd el a Szabadsághídon. A grillszezon legkirályabb sütögetése várna rád.

szabadsaghid_grill.jpg

2. Jógázz!

Ahogy tavaly is, úgy idén is minden hétvégére szerveznek ingyenes jógaórákat a Szabadság hídra. Garantáltan maradandó élmény lesz számodra az ászanákat a híd közepére lefektetett polifómokon végrehajtani, ráadásul a társaság is szuper lesz. Vedd elő a jógatudásodat, csapd a hónod alá a szőnyeged, és sétálj ki szombaton vagy vasárnap a hídra.

szabadsaghid_jogabors.jpg

3. Szelfizz!

A híd főtartó felső ívére természetesen tilos felmászni, a turullal idén sem tudsz majd fotózkodni, az alsó szakaszra azonban felülhetsz, és ha ügyesen komponálod meg a képet, szuper fotót posztolhatsz az instára. Örökítsd meg a kapuzatokon látható Nagy Virgil által tervezett történelmi magyar címert is! Ha ezzel megvagy, oszd meg a közösségi oldalakon és használd a #szabadsaghid hashtaget!

szabadsaghid_szelfi.jpg

4. Olvasd el a történetét!

Ha már egy ilyen csodás helyen töltheted zavartalanul a napodat, nem mindennapi körülmények között, olvass utána a Szabadság híd kalandos történetének. Megtudhatod például, hogy a hidat Feketeházy János tervei szerint építették fel légnyomásos módszerrel, a híd vasszerkezetét pedig a Magyar Királyi Államvasutak Gépgyára szállította. Ha rákattintasz az ismert online enciklopédia Szabadság hídra vonatkozó cikkére, kiderül, az is, mi történt a híddal a második világháború ideje alatt, illetve, miként zajlottak az újjáépítési munkálatok.

szhid.jpg

5. Szunyálj egyet egy függőágyban!

A híd szerkezete tökéletesen alkalmas arra, hogy bizonyos pontokon kifeszíts egy függőágyat. Pont van otthon egy a szekrényben? Kapd elő, vidd ki a Szabadsághídra és szereled fel! Aztán nincs más dolgod, mint belehuppani, olvasgatni egy jó könyvet, fotózkodni a panorámával és begyűjteni a többiektől az elismerésként járó mosolyokat.

szabadsaghid_fuggoagy.jpg

Ha mos nem is tudsz részt venni a lezárt hídon zajló eseményekben, ne csüggedj, lesz még alkalmad a Szabadság hídon piknikezni. Legközelebb június 24-25-én, majd augusztus 5-6, illetve 12-13-án.

Ha tetszett az összeállítás, nyomjatok egy lájkot, kövessetek a facebook-on és az instagram-on! Vannak még szuper ötleteid, mivel lehetne elütni az időd a lezárt Szabadság hídon? Írd meg nekünk kommentben vagy a tripsinthecity@gmail.com e-mail címre.

Fotók: NL Café, 24.hu, faktor, szeretlekmagyarorszag.hu

Szólj hozzá

tipp híd Szabadsághíd