2017. jún 01.

Elindultunk! Utazz, nézz, láss!

írta: hetvennyolcastroli
Elindultunk! Utazz, nézz, láss!

Újságíró vagyok, blogger, idegenvezető és utazó. Na, persze nem a világjáró fajtából, hanem a BKV-n zötykölődőből annak minden szépségével és bosszúságával. Én azonban az előbbit keresem és próbálom meglátni akkor is, amikor éppen a "négyeshatoson" bámulok ki az ablakon. Mert ott van egy kapualj, egy szobor és megannyi apró csoda, amit az ember csak akkor vesz észre, ha nem csak néz, hanem lát is.

logo.jpg

"Utazz.Nézz.Láss." Nem véletlenül ezzel a jelmondattal indul most útjára a Trips in the city blog. Bízom abban, hogy a "mocskos BKV" és a "koszos Budapest" sztereotípiáit lerombolva minél többen csatlakoztok majd az utazásokra. Nyissuk ki a szemünket és a szívünket, s reggel a munkába igyekezve vegyük észre csodás fővárosunk rejtett szépségeit.

parli.jpg

A blog hétről hétre meg fog lepni titeket, ezt garantálom. Olyan útvonalakra és titkokra hívja majd fel a figyelmeteket, amelyek még a tősgyökeres fővárosiak számára is egy merőben új oldalát mutatja majd be Budapestnek. Szó lesz persze emellett a kuriózumnak  számító közlekedési eszközeinkről, az innovációs fejlesztésekről és persze a világörökségi panorámáról is - mindezt művészeti finomságokkal, soha nem hallott érdekességekkel és színes fotókkal fűszerezve majd.

Aztán néha leszállunk majd egy megállóval hamarabb a buszról vagy a villamosról, kérünk egy kávét, s azzal a kezünkben csatangolunk egy kicsit a zegzugos utcákban keresve a legszebb homlokzatokat, az emléktáblákat vagy éppen a különleges csatornafedeleket.

kav.jpg

Ez a Trips in the city esszenciája. Ülj mellém ezekre a nem mindennapi városnéző utakra, fedezzük fel együtt minél többet Budapestből, a világ egyik legszebb városából.

Eszter

 

Szólj hozzá

köszöntő útvonal